preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brestje Sesvete

 > Naslovnica
vijesti

Početak drugog obrazovnog razdoblja

Autor: Administrator , 14. 1. 2021. 10:19

OBAVIJEST O POČETKU DRUGOG OBRAZOVNOG RAZDOBLJA

Dragi učenici i roditelji,

početak drugog polugodišta je u ponedjeljak, 18.1.2021. g.

Nastava za učenike razredne nastave (od 1. - 4. razreda) počet će uživo s parnim razredima u jutarnjoj smjeni.

Za učenike predmetne nastave (od 5. - 8. razreda) nastava će biti organizirana na daljinu u realnom vremenu.

 

 

 [više]

Brošura o zaštiti mentalnog zdravlja djece

Autor: Administrator , 7. 1. 2021. 12:39

Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba izradila je brošuru o zaštiti mentalnog zdravlja djece, učenika i njihovih obitelji od učinaka potresa. Brošura je jednostavna i razumljiva te može pomoći odgojiteljima i učiteljima u radu s djecom vezano uz temu, ali i vama roditeljima u svakodnevnim situacijama suočavanja s vašim i dječjim strahovima od potresa i njihovim posljedicama. 

Preuzmite brošure ovdje:

Brošura o zaštiti mentalnog zdravlja djece, učenika i njihovih obitelji od učinaka potresa

Brošura – safe quake DUZS

 [više]

Potres

Autor: Administrator , 4. 1. 2021. 23:22

 [više]

Najljepše želje

Autor: Administrator , 22. 12. 2020. 23:24

 [više]

Kalendar školske godine

Autor: Administrator , 15. 12. 2020. 22:17

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O POČETKU I ZAVRŠETKU NASTAVNE GODINE, BROJU RADNIH DANA I TRAJANJU ODMORA UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020. /2021.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja svojom Odlukom od 7. prosinca 2020. promijenilo je kalendar o početku i završetku nastavne godine na način da zimski odmor učenika započinje 24. prosinca 2020. i traje do 15. siječnja 2021., s tim da nastava u drugom polugodištu započinje 18. siječnja 2021. godine.

 

 [više]

Dan škole

Autor: Administrator , 9. 12. 2020. 21:49

Proslavit ćemo radno

Dan škole naši učenici i djelatnici već dvadeset godina obilježavaju 13. prosinca, na sv. Luciju, svečanim programom u društvu s roditeljima i brojnim dragim suradnicima.

No, ove godine, iz svima poznatih razloga, svečano predstavljanje našega rada javnosti zamijenit ćemo redovnim aktivnostima i Dan škole obilježiti radno.

Vjerujemo da će uskoro doći vrijeme kad ćemo to moći nadoknaditi zajedničkim druženjem kao što smo činili i svih proteklih godina.

Do tada budimo odgovorni, čuvajmo jedni druge i savjesno izvršavajmo sve svoje obveze.

Svim učenicima i djelatnicima čestitam Dan OŠ Brestje.

Ravnatelj:
mr. sc. Miše Kutleša

 [više]

INOVA

Autor: Administrator , 8. 12. 2020. 10:14

INOVA - MLADI je tradicionalna izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i studenata s gostima iz svih dijelova RH i inozemstva. U tijeku 20 godina održavanja, INOVA - MLADI je postala najveća izložba mladih inovatora u ovom dijelu Europe.

07.studenoga 2020., usprkos teške epidemiološke situacije i svih nedaća koje su ove godine zadesile Zagreb, održana je u Narodnom Sveučilištu Dubrava-Kulturnom centru, 20. jubilarno izdanje INOVE - MLADI!

184 izloška s 300 sudionika nisu rekordni brojevi, ali jest 70% rekorda, što je u ovoj situaciji veličanstven uspjeh. U tijeku izložbe, svi sudionici su se strogo pridržavali svih propisanih epidemioloških mjera. Uz „živi“ dio izložbe, INOVA - MLADI je imala i online izdanje /www.inova-croatia.com/ .

 Svi mladi inovatori i njihovi mentori koji su osobno sudjelovali na Izložbi, nagrađeni su posebnim nagradama, medaljama „U STVARALAŠTVU HRABRI“.

Već tradicionalno učenici OŠ Brestje sudjeluju na Izložbi. Ove godine predstavljao nas je Karlo Panić, učenik 6.f razreda. Karlo je osvojio ZLATO.

Ksenija Datković, prof. savjetnik

 [više]

FIZIKA

Autor: Administrator , 8. 12. 2020. 09:14

DRŽAVNO NATJECANJE IZ FIZIKE 2020

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog fizikalnog društva u nastavku provedbe natjecanja u šk. godini 2019./2020. prolongiran za rujan-prosinac 2020. zbog epidemije bolesti COVID-19 od 19. do 20. studenoga 2020. godine održano je Državno  natjecanja iz FIZIKE.

Na natjecanje je pozvano 54. najboljih fizičara iz osnovne škole iz cijele Hrvatske. Naš učenik BORNA JELEČKI sad učenik Tehničke škole Ruđer Bošković u pratnji mentora Mladena Klaića dijeli 25. mjesto u rješavanju pisanih zadataka i praktičnih radova. Čestitamo Borni na ostvarenom rezultatu i promociji naše škole i prof. Klaiću koji je treću godinu za redom zaslužan za pripremu i ostvarene rezultate na državnim natjecanjima iz fizike.

 [više]

Švicarsko-hrvatski program suradnje

Autor: Administrator , 22. 11. 2020. 16:18

                                           Čuvamo prirodu i sadimo stabla

U okviru švicarsko- hrvatskog projekta suradnje u kojemu s Udrugom Grad sudjelujemo u partnerskom odnosu s projektom Promicanje obrazovnog programa održivog razvoja u OŠ Brestje dobili smo sadnice stabala koja ćemo posaditi u školskom dvorištu.

Vjerujemo da će ta stabalca kad porastu učiniti naše Brestje, a time i čitav svijet, zdravijim i ljepšim mjestom življenja.

A.B. Kljajo, dipl. knjiž.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Domovinskog rata

Autor: Administrator , 17. 11. 2020. 14:35

Heroji se ne zaboravljaju

1991.- 2020.

Zapalili smo svijeće za sve žrtve grada heroja- Vukovara, zapalili smo svijeće za sve žrtve Domovinskog rata. Sjetili smo se svih hrabrih hrvatskih branitelja, vukovarskog medicinskog osoblja, svih poginulih nevinih civila među kojima je bilo i mnogo djece.

Dužnost je svih nas pokloniti se toj žrtvi, odati počast i zahvalnost svima koji su za slobodu naše Republike Hrvatske dali svoj život. I ne dozvoliti da to ikada bude zaboravljeno.

 

A.B. Kljajo, dipl. knjižn.

 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 27. 10. 2020. 18:00

BLAGDAN SVIH SVETIH I JESENSKI ODMOR UČENIKA

1. studenoga - prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu među nama. Groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja. Svi sveti su svetkovina koja je, bez obzira na vjersku pripadnost, prihvaćena kao zajednička civilizacijska vrijednost. Stoga je to i državni praznik u svim zemljama zapadne kulture. Dan kada se, uz svijeće podno križeva i kapelica, prisjećamo onih koji više nisu s nama, s nadom da su svi oni u svjetlu vjere pronašli svoj mir.

Obavještavam učenike da se nastava neće održati u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. studenog 2020. radi jesenskog odmora učenika, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine.

  

Ravnatelj:
mr. sc. Miše Kutleša

 [više]

Svjetski dan hrane

Autor: Administrator , 18. 10. 2020. 22:33

Budimo zahvalni za kruh naš svagdašnji

 

Hvaljen budi, Gospodine moj,
Po sestri i majci nam Zemlji.
Ona nas hrani i nosi, slatke nam plodove,
Cvijeće šareno i bilje donosi.

Pjesma stvorova, sv. Franjo Asiški

 

Svjetski dan hrane obilježava se svake godine 16. listopada, na dan osnutka Svjetske zdravstvene organizacije FAO (Food and Agriculture Organization). Organizaciju FAO osnovali su 1945. godine Ujedinjeni narodi. Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine i obilježava se od 1980. godine zato što je hrana preduvjet za ljudski opstanak i blagostanje te temeljna ljudska potreba. Na taj se dan podsjećamo na važnost hrane i na to da još uvijek u svijetu nema dovoljno hrane za sve.

Ovdje pogledajte ppt prezentaciju.

Ankica Blažinović- Kljajo, prof.

 [više]

Projekt

Autor: Administrator , 15. 10. 2020. 22:16

Čitajmo više i bolje!

Ove su školske godine učenici 3. c razreda i njihova učiteljica Jasna Pastuović, zajedno sa školskom knjižničarkom Anom Starčević, odlučili čitati još više i bolje.

Tako su i nazvali svoj projekt (Čitajmo više i bolje!) u kojem će ove godine uživati ne samo u čitanju, nego i u raznim aktivnostima vezanima uz knjige i čitanje, u čemu će im se pridružiti i naša obližnja knjižnica - Knjižnica Dubec.

Za početak su cekači i učiteljica Jasna jednoj staroj školskoj ploči u dnu učionice podarili novi izgled i namjenu – postala je pano na kojem će razred tijekom školske godine bilježiti svoje male i velike uspjehe i radosti čitanja (a možda i neku muku po čitanju, ako ih bude, no i njih treba zabilježiti, jer i po njima se raste!).

Za sada pano krase lik simpatične mudre sove koja čita, poticajne poruke o važnosti čitanja i popis omiljenih knjiga učenika. Ispred panoa smjestili su stolić s Razrednom knjižnicom - kutijom s  desetak knjiga i dječjih časopisa iz naše školske knjižnice, kako bi i za vrijeme odmora mogli čitati, bilo sami, bilo jedni drugima, i tako obnoviti baterije za novi sat.

Knjižničarka koja im je donijela Razrednu knjižnicu, podsjetila je kako ćemo uskoro ući u Mjesec hrvatske knjige, koji se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, u kojem se u svim knjižnicama u Hrvatskoj raznim aktivnostima podsjeća na važnost knjige i čitanja. A da ne čitamo samo u školi, nego i doma s našim ukućanima, potaknula je svoje učenike učiteljica Jasna i saznala da neki više vole da im čitaju roditelji, a neki više vole čitati roditeljima. Treći svoju vještinu čitanja dijele s mlađim sestrama i braćom.

Možete čitati i svom kućnom ljubimcu, ma, jedino je važno – čitati!

Jasna Pastuović, dipl. uč. raz. nast.
Ana Starčević, dipl. knjiž.

 [više]

Dan 144.brigade HV Sesvete

Autor: Administrator , 6. 10. 2020. 12:03

Svim sesvetskim braniteljima čestitamo Dan 144. brigade HV Sesvete.
Hvala im za sve što su učinili za stvaranje naše Domovine
Republike Hrvatske.

Učenici, učitelji i ravnatelj OŠ Brestje

 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Administrator , 4. 10. 2020. 22:24

Najbolji učitelji su oni koji vam pokazuju kamo gledati,
ali vam ne govore što morate vidjeti.

                                                                        (Alexandra K. Trenfor)

Svim učiteljicama i učiteljima čestitamo njihov dan - Svjetski dan učitelja!

 

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže kako je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Cilj Svjetskoga dana učitelja je pružiti podršku učiteljima kako bi se osiguralo da će oni i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju..

Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini te naglašavanje važnosti te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

“Ne učimo za školu, nego za život.”
Seneka

 [više]

Festival dječje kajkavske popevke Zlatar 2020.

Autor: Administrator , 28. 9. 2020. 23:30

Mala pjesma za veliko srce

Iva Kezić nastupom na Festivalu dječje kajkavske popevke  u Zlataru 2020. osvojila je srca gledatelja te dobila pohvalu maestra Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a.

U sklopu manifestacije Dani kajkavske riječi Zlatar 2020., u nedjelju, 20. rujna 2020. godine održan je 49. Festival kajkavske popevke. Na Festivalu je ove godine izvedeno 17 popevki, a nastupili su učenici iz Krapinsko – zagorske, Međimurske, Promorsko – goranske, Varaždinske i  Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Ovu godinu ćemo pamtiti po manjem broju gledatelja i  pridržavanju epidemioloških mjera, no to nije umanjilo kvalitetu izvedbe mladih pjevača koji su i u ovim specifičnim uvjetima uspjeli održati tradiciju očuvanja lijepe kajkavske riječi.

Našu školu uspješno je predstavila Iva Kezić, učenica 7.a razreda, kojoj je to već drugi nastup na Festivalu. Uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT – a otpjevala je pjesmu Druobna pesmica. Publika je velikim pljeskom nagradila njezin nastup, a pohvalu je dobila i od dirigenta, maestra Siniše Leopolda te članova Tamburaškog orkestra HRT – a.

Čestitamo Ivi na uspješnom nastupu te na promociji rada učenika Osnovne škole Brestje!

Nevenka Grbavac, prof.

 [više]

Događanja u školi

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 21:57

Sretna vam plovidba kroz prvi razred

Nova generacija prvašića zaplovila je u čudesni svijet slova i brojki, priča, istraživanja  i otkrivanja svih tajni školskoga života koji će ih pratiti idućih osam godina u OŠ Brestje.

Iako je nova školska godina po mnogočemu specifična, brojni mališani osjećali su se kao i sva djeca prethodnih godina- neki su bili razigrani i veseli, neki malo preplašeni, ali svi uzbuđeni novim velikim događajem u svom životu. Jer krenuti u školu nije mala stvar, ni za učenike ni za njihove roditelje.

Jedina je razlika od prethodnih početaka nove školske godine bio nedostatak zajedničke svečane priredbe kojom su prvašićima dobrodošlicu zaželjeli stariji učenici i pozdravni ravnateljev govor koji će naše najmlađe učenike pozdraviti u učionicama.

No, sve su to nadomjestile njihove učiteljice koje su ih dočekale u razredu s osmijehom na licu i radošću u srcima. A na stolovima učenike su dočekale knjige, slatkiši i papirnati brodić kao simbol plovidbe još neistraženim morima obrazovanja.

Roditelji i prvašići u očekivanju prvog ulaska u školu


A u razredu nasmijana učiteljica Vesna spremna za novu generaciju učenika

 

SRETAN NOVI POČETAK MALIM ĐACIMA PRVACIMA ZAŽELJELI SU I ZIDNI PANOI SVOJIM VESELIM PORUKAMA I SLIČICAMA

Ankica Blažinović- Kljajo, prof., dipl. bibl.

 [više]

Organizacija nastave

Autor: Administrator , 1. 9. 2020. 14:33

PRVI NASTAVNI DAN

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, uspješnu novu školsku godinu žele vam ravnatelj i svi djelatnici škole!

Nastava u školskoj godini 2020./21. započet će u ponedjeljak, 7. rujna prema sljedećem rasporedu:

I. SMJENA:

8:00 - 2.a, 2.b, 2.c; svi 3.,5. i 7.razredi                       

11:00 - svi prvi razredi

II. SMJENA:

13:00 - 2.d, 2.e; svi 4., 6. i 8. razredi

Prvi nastavni dan nastava će trajati 3 školska sata.

Učenici trebaju u školu donijeti prazne školske torbe u koje će staviti preuzete udžbenike.

RASPORED PO SMJENAMA TIJEKOM GODINE

Uvijek ujutro (boravak): 8:00 sati - 1.a, 1.b, 1.c, 2.a, 2.b i 2.c

Jutarnja smjena - neparni razredi: 8:00 sati - 1.d, 1.e; svi 3., 5. i 7. razredi

Poslijepodnevna smjena - parni razredi: 13:00 sati: 

2. d, e; 4. a, b, c, d, e;

6. a, b, c, d, e, f; 8. a, b, c, d, e

  • Smjene se izmjenjuju svaki tjedan, jedan tjedan ujutro, drugi popodne tijekom cijele školske godine
  • Za učenike predmetne nastave, nastava u jutarnjoj smjeni započinje u 8:00 sati , a u popodnevnoj u 14:00 sati
  • Za učenike razredne nastave, nastava u jutarnjoj smjeni započinje u 8:00 sati, a u popodnevnoj u 13:00 sati

NAPOMENA:

  • Učenici 1. razreda dolaze u pratnji jednog roditelja koji nosi masku. Prijam učenika bit će ispred novog dijela škole. Razredi u kojima će biti smješteni imaju vlastite ulaze te će biti označeni izvana (1.a, 1.b, 1.c, 1.d, 1.e).
  • Učenike od 2. do 4. razreda ispred škole će dočekati učiteljice koje će ih uvesti u razred.
  • Učenici 5. i 6. razreda u školu dolaze s maskama i ulaze na ulaz kod školske knjižnice. Razrednice će uvesti učenike u njihove razrede.
  • Učenici 7. i 8. razreda u školu dolaze s maskama i ulaze na glavni ulaz. Razrednici će ih uvesti u njihove razrede.
  • Svu potrebnu opremu, raspored sati i informacije o daljnjoj organizaciji nastave učenici će dobiti prvi dan nastave.
  • Sukladno preporukama HZJZ-a, MZO-a te ovisno o epidemiološkoj situaciji, postoji mogućnost izmjene rasporeda.
 [više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 31. 8. 2020. 13:25

Poštovani roditelji, 

u prilogu se nalaze Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

 [više]

Njemački jezik

Autor: Administrator , 29. 5. 2020. 13:30

Poštovani roditelji!

I ove godine učenici u OŠ Brestje imaju prilike upisati 2. strani jezik. Pogledajte video i poželite krenuti s nama u novu avanturu. Iskoristite priliku i osigurajte učenicima bolju budućnost!

Pogledaj videzapis

Ivana Katavić

 [više]

20 godina OŠ Brestje

Autor: Administrator , 20. 12. 2019. 09:04

Naša OŠ Brestje - videozapis snimljen povodom 20 - godišnjice škole

Na samom kraju prošle školske godine javila se ideja za izradom videozapisa koji bi se prikazivao na priredbi prigodom proslave 20 – godišnjice rada OŠ Brestje. Ove godine krenule smo s realizacijom. Ideja je bila prikazati sve učenike, ali i sve djelatnike u školi, u učionicama i ostalim prostorijama škole. Učenici su prikazani u svojim razredima, u zajedništvu te smo na taj način lako prikazale njihova trenutna raspoloženja, a najčešće je to bio iskren osmijeh.  

Djelatnici škole kroz film prikazuju određena slova koja tek na samom kraju filma otkrivaju svoje značenje. Dvadeset godina osnovne škole Brestje, naziv je koji sadrži samo jedno slovo „i“ te je sasvim logično bilo da naš ravnatelj, Miše Kutleša, stavi točku na slovo i! Tako smo završili naš videozapis te ga prikazali na priredbi. Za sve one koji ga nisu vidjeli možete ga pogledati na našem youtube kanalu. Poveznica se nalazi ovdje. Hvala svim učenicima i djelatnicima koji su sudjelovali u izradi videozapisa.

Učiteljice informatike:
Ana Radoš i Ana Kordić

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Zastava škole

Spomenica OŠ Brestje

ODMORKO

Priloženi dokumenti:
Plakat Odmorko.jpg

Zimovanje
Kurikulum OŠ Btrestje

 

e-Dnevnik linkovi

OŠ Brestje u šk. godini 2016./2017. prešla je na E-dnevnik sustav.

Youtube kanal OŠ Brestje

KLIK - školski list

 

 

 

 

 

Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - Informacije za roditelje o zlouporabi droga

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Infokup

 

Anketa
Ako mislim da ću na ispitu dobiti lošu ocjenu:

CMS za škole logo
Osnovna škola Brestje Sesvete / Potočnica bb, HR-10360 Sesvete / os-brestje-zg.skole.hr / ured@os-brestje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju