preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brestje Sesvete

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt

Autor: Administrator , 15. 10. 2020.

Čitajmo više i bolje!

Ove su školske godine učenici 3. c razreda i njihova učiteljica Jasna Pastuović, zajedno sa školskom knjižničarkom Anom Starčević, odlučili čitati još više i bolje.

Tako su i nazvali svoj projekt (Čitajmo više i bolje!) u kojem će ove godine uživati ne samo u čitanju, nego i u raznim aktivnostima vezanima uz knjige i čitanje, u čemu će im se pridružiti i naša obližnja knjižnica - Knjižnica Dubec.

Za početak su cekači i učiteljica Jasna jednoj staroj školskoj ploči u dnu učionice podarili novi izgled i namjenu – postala je pano na kojem će razred tijekom školske godine bilježiti svoje male i velike uspjehe i radosti čitanja (a možda i neku muku po čitanju, ako ih bude, no i njih treba zabilježiti, jer i po njima se raste!).

Za sada pano krase lik simpatične mudre sove koja čita, poticajne poruke o važnosti čitanja i popis omiljenih knjiga učenika. Ispred panoa smjestili su stolić s Razrednom knjižnicom - kutijom s  desetak knjiga i dječjih časopisa iz naše školske knjižnice, kako bi i za vrijeme odmora mogli čitati, bilo sami, bilo jedni drugima, i tako obnoviti baterije za novi sat.

Knjižničarka koja im je donijela Razrednu knjižnicu, podsjetila je kako ćemo uskoro ući u Mjesec hrvatske knjige, koji se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, u kojem se u svim knjižnicama u Hrvatskoj raznim aktivnostima podsjeća na važnost knjige i čitanja. A da ne čitamo samo u školi, nego i doma s našim ukućanima, potaknula je svoje učenike učiteljica Jasna i saznala da neki više vole da im čitaju roditelji, a neki više vole čitati roditeljima. Treći svoju vještinu čitanja dijele s mlađim sestrama i braćom.

Možete čitati i svom kućnom ljubimcu, ma, jedino je važno – čitati!

Jasna Pastuović, dipl. uč. raz. nast.
Ana Starčević, dipl. knjiž.
Tražilica
Zastava škole

Spomenica OŠ Brestje

ODMORKO
Zimovanje
Kurikulum OŠ Btrestje

 

e-Dnevnik linkovi

OŠ Brestje u šk. godini 2016./2017. prešla je na E-dnevnik sustav.

Youtube kanal OŠ Brestje

KLIK - školski list

 

 

 

 

 

Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - Informacije za roditelje o zlouporabi droga

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Infokup

 

Anketa
Ako mislim da ću na ispitu dobiti lošu ocjenu:

CMS za škole logo
Osnovna škola Brestje Sesvete / Potočnica bb, HR-10360 Sesvete / os-brestje-zg.skole.hr / ured@os-brestje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju