preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brestje Sesvete

 > Knjižnica  > Radionice

Izrada nakita za humanitarnu akciju

Pored odgajanja dobrih čitača, a možda i budućih pisaca i novinara, knjižnica je često mjesto gdje se organiziraju radionice u kojima mnogi učenici rado sudjeluju. To nije nimalo čudno jer kreativni rad rukama polako je i nečujno gotovo nestao iz našeg suvremenog školstva što je velika šteta. Jer zna se da je on koristan za razvijanje motoričkih vještina, jačanje koncentracije, opuštanje….i još mnoge dobre stvari. Možda bi mnogi hiperaktivci (a i ostali) bili sabraniji kad bi modelirali, sadili, krojili, rezali….

 

Humanitarna akcija 2005.

Svi smo pozvani

Knjižničarka je sve pozvala na radionicu nakita od fimo mase, a odazvali su se bome mnogi, više no što ih je moglo stati u školsku knjižnicu pa smo se morali podijeliti u dvije skupine. Uglavnom su bile djevojčice, no našao se i pokoji dječak, jer umjetnost ne poznaje spol.

 Bilo je toliko interesa za izradu nakita da su već u deset sati počeli dolasci u knjižnicu one popodnevne smjene. Atmosfera je bila radna od početka do kraja radionice. Samo se povremeno bacao pogled na ono što se radi za susjednim stolom…