e-Dnevnik
Datum objave: 19. rujna 2024.
Kategorija: Vijesti

Upute za preuzimanje potvrda za učenike iz e-Dnevnika

Učenici i roditelji mogu iz e-Dnevnika ispisati potvrde o školovanju učenika koje mogu koristiti za različite svrhe [ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge]. Potvrda sadrži elektronički pečat i koristi se u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika. Znači, nije više potrebno dolaziti u školu i tražiti potvrde iz tajništva.

U padajućem izborniku učenik ili roditelj mogu odabrati odgovarajuću svrhu potvrde iz šifrarnika i nakon toga ispisati potvrdu. Ovako generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pecat i nakon što ste ju preuzeli na računalo iii mobilni uređaj možete ju slati elektroničkom postom ili ispisati, ovisno o potrebama. Učenik potvrdu može ispisati nakon sto se sa svojim AAI elektroničkim identitetom prijavi u e-Dnevnik za učenike. U gornjem desnom dijelu sučelja pokraj svog imena treba kliknuti na izbornik i odabrati opciju “ispis potvrda”. U sljedećem koraku treba odabrati svrhu potvrde iz padajućeg izbornika i kliknuti na “Generiraj potvrdu”. U slučaju da je učenik upisan u dvije škole [općeobrazovna i glazbena) treba odabrati za koju školu želi ispisati potvrdu.

Roditelji potvrde za djecu mogu ispisati u e-Dnevniku za roditelje nakon sto su se prijavili u sustav s jednom od vjerodajnica koja su prihvaćene u sustavu e-Građani. Ukoliko roditelj ima više djece pri ispisu potvrde moći će odabrati za koje dijete želi potvrdu. Za ispis potvrde roditelj u gornjem desnom dijelu sučelja pokraj svog imena treba kliknuti na izbornik i odabrati opciju “ispis potvrda”. U sljedećem koraku treba odabrati dijete za koje želi ispisati potvrdu, zatim svrhu potvrde iz padajućeg izbornika i na kraju roditelj treba kliknuti na “Generiraj potvrdu”. Sve generirane potvrde dostupne su na poveznici “Moje potvrde”.

Pročitajte još

Dobrodošli na našu novu školsku web stranicu!

Dobrodošli na našu novu školsku web stranicu!

Dragi učenici, roditelji i posjetitelji, S velikim zadovoljstvom vas pozdravljamo na našoj službenoj web stranici. Ovdje ćete pronaći sve važne informacije o našoj školi, novostima, događanjima i postignućima naših učenika i učitelja. Naša škola je mjesto gdje se...

Događanja u školi – Europski školski sportski dan 2024.

Događanja u školi – Europski školski sportski dan 2024.

U petak, 27. rujna 2024., obilježavamo Europski školski sportski dan! Ovaj poseban dan posvećen je promicanju tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima diljem Europe. Škole će organizirati razne sportske aktivnosti, natjecanja i radionice kako bi potaknule djecu...

Copyright Osnovna škola Brestje Sesvete Skip to content